Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

De revolutionaire valondergrond van kurk.

Corkeen is de schoonste gebonden valondergrond op de markt. Hoe komt dat? Corkeen is gemaakt van schors van de kurkboom. Dit materiaal is 100% organisch en milieuvriendelijk. Hiermee zijn de kurkvloeren van Corkeen een echte revolutie in de wereld van valondergronden. Hét milieuvriendelijke alternatief voor EPDM vloeren én een perfecte vervanger van valzand of houtsnippers als natuurlijke valondergrond.

Herkomst en hergebruik.

Kurk wordt gewonnen uit de schors van de Portugese kurkeik (Quercus Suber L). De schors van deze kurkeik wordt voor het eerst geoogst als de boom 25 jaar oud is. Daarna wordt de schors één keer in de negen jaar geoogst. Hierna krijgt de boom weer rust en kan de schors weer teruggroeien. Een duurzame oogst dus, zonder bomen te kappen! Daarnaast leent kurk zich ook perfect voor hergebruik. En Corkeen valondergronden zijn daar het perfecte voorbeeld van. Dat zit zo.

Corkeen: Twee lagen kurk.

De gewonnen schors van de kurkeik wordt gebruikt voor ontzettend veel producten. Zodra deze producten aan vervanging toe zijn, worden ze verzameld. Deze kurkproducten worden verwerkt tot het granulaat waarmee de onderlaag van de Corkeen-vloeren wordt opgebouwd. De toplaag van de valondergrond wordt gemaakt van kurk die rechtstreeks van de eik is gewonnen. Wil je meer lezen over de specificaties en unieke eigenschappen van Corkeen?

Corkplay brengt Corkeen naar jouw project!

Met Corkplay zijn we de exclusieve distributeur van Corkeen voor de Nederlandse markt. Werk je bijvoorbeeld aan een gemeenteproject en wil je aan de slag met de kurkvloeren van Corkeen? Neem dan contact op met één van onze exclusieve servicepartners!